Raaseporissa toimivat vuosina 2023–2025 seuraavat toimielimet:
Jäsenmäärät:
Valtuusto, 43 jäsentä
Kaupunginhallitus, 11 jäsentä
– Konsernijaosto, 5 jäsentä
– Henkilöstöjaosto, 3 jäsentä
– Yhteistyötoimikunta, 3 jäsentä (luottamushenkilöitä)
Tarkastuslautakunta, 9 jäsentä
Keskusvaalilautakunta, 5 jäsentä
Sivistyslautakunta, 11 jäsentä
– Sivistyslautakunnan ruotsinkielinen jaosto, 7 jäsentä
– Sivistyslautakunnan suomenkielinen jaosto, 7 jäsentä
Elinkeinoelämän lautakunta, 9 jäsentä
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta, 9 jäsentä
Tekninen lautakunta, 11 jäsentä
Ympäristö- ja rakennuslautakunta, 9 jäsentä
Kaavoituslautakunta, 9 jäsentä
Uudenmaan jätelautakunta, 12 jäsentä
Työ- ja elinkeinolautakunta, 10 jäsentä: 5 Raaseporista, 3 Hangosta ja 2 Inkoosta.
Raaseporin Vesi -liikelaitoksen johtokunta, 7 jäsentä
Muut toimielimet:
Nuorisovaltuusto
Raaseporin kaupungissa toimii 15-jäseninen nuorisovaltuusto. Vaalikelpoisia ovat kaikki 12–18-vuotiaat Raaseporissa asuvat nuoret. Toimikausi on yksi vuosi. Nuorisovaltuuston valitsee nuorisoparlamentti.
Kerran vuodessa syksyllä järjestettävään nuorisoparlamenttiin osallistuvat kaikkien 7–9-luokkalaisten sekä lukioiden oppilaskuntien hallitusten edustajat. Nuorisoparlamentti on avoin nuorisofoorumi. Tämä tarkoittaa sitä, että myös muut kiinnostuneet nuoret voivat osallistua.
Vastuualue:
Nuorisovaltuusto tekee esityksiä kaupungin toimintoja koskevista asioista ja ottaa kantaa niihin. Nuorisovaltuusto päättää toimintaan erikseen budjetoitujen määrärahojen käytöstä. Vapaa-aikapäällikkö vastaa nuorisovaltuutetun ohjauksesta.
Muita osallistumis- ja vaikuttamiselimiä
Kunnassa on vanhusneuvosto, vammaisneuvosto ja maahanmuuttajaneuvosto. Kaupunginhallitus päättää kokoonpanosta, perustamisesta ja toimintaedellytyksistä. Toimielinten toimikausi on kaksi vuotta.
Yhteistyötoimikunta
Toimikunnassa on kolme työnantajan edustajaa ja kullakin henkilökohtainen varajäsen ja yksi edustaja/pääsopijajärjestö tai vastaava järjestö. Vähintään kaksi työnantajapuolen varsinaista jäsentä ja varajäsentä valitaan henkilöstöjaoston jäsenistä tai varajäsenistä. Kaupunginhallitus valitsee työnantajan edustajat. Yhteistyötoimikunnan toimikausi vastaa kaupunginhallituksen toimikautta. Puheenjohtaja valitaan työnantajan edustajien keskuudesta.
Yhteistyötoimikunnan työsuojelujaosto, johon kuuluvat työsuojelupäällikkö, työsuojeluvaltuutettu ja -varavaltuutettu, valmistelee työsuojeluasiat yhteistyötoimikunnalle.
Työsuojelujaosto kutsutaan yhteistyötoimikuntaan työsuojelutyötä koskevissa asioissa. Kokoukseen voi tarvittaessa kutsua työterveyshuollon edustajia.
Toimialue:
Työnantajan ja työntekijöiden välisen yhteistoiminnan lakisääteinen toimielin.
Työsuojelun lakisääteinen yhteistyöelin.
Tehtävät:
- edistää yhteistyötä työpaikalla
- käsitellä henkilöstöä koskevat suurimmat periaatekysymykset
- kuulla henkilöstön edustajia henkilöstöä tai organisaation kehittämistä koskevissa kysymyksissä (esim. talousarvio, tilinpäätös ja henkilöstötilinpäätös)
Toimikunnat tai vastaavat
Kaupunginhallitus asettaa toimikuntia tai vastaavia tarpeen mukaan. Niiden toimikausi vastaa enintään kaupunginhallituksen toimikautta.
Tämän vuoden osallistuvassa budjetoinnissa annettiin yhteensä yli 800 ääntä. Voittanut ehdotus on liikennekaupungin rakentaminen Karjaalle lapsille ja nuorille. Ehdotus osoittautui selväksi suosikiksi…
Raaseporin osallistuvan budjetoinnin kolmas vaihe, eli asukasäänestys on päättynyt. Viranhaltijoista ja luottamushenkilöistä koostunut työryhmä on poiminut kaikkiaan 23 annetusta ehdotuksesta …
Raaseporin kaupungin metsäsuunnitelma 2024–2034 on nyt yleisesti nähtävänä ja kommentoitavana. Suunnitelma sisältää suuntaa antavia toimenpide‑ehdotuksia osalle kaupungin …