
Raasepori on profiloitunut seuduksi, jossa rakastetaan ruokaa. Slow Food Västnyland -yhdistys järjestää syksyisin Slow Food Festival -lähiruokamarkkinat Fiskarsissa. Raaseporissa on myös useita viljelijöitä ja kotieläintuottajia. Reko-lähiruokarenkaista on tullut suosittuja kanavia, joiden kautta sekä paikalliset että kesävieraat hankkivat paikallisia tuotteita. HALD-verkoston tavoitteena on tehdä artesaaniruokaa tunnetuksi sekä edistää toritoimintaa, ja se on aktiivinen toimija koko Raaseporin alueella.
Pelikorttikuvien valokuvaajat
Eva Tordera (Kokkimaajoukkue harjoittelee Karjaalla)
Kevin Stewart (REKO-jakelua Tammisaaressa)
Raseborgs stad (Fiskarsissa valmistetaan jaloja juomia)
Evi Blomqvist (Slow Food -markkinat Fiskarsissa)
Lisätiedot
- Rekojakelut Karjaalla
- Rekojakelut Tammisaaressa
- Torit & lähiruoka
- Slow Food Västnyland
- Slow Food-markkinat Fiskarsissa
- Tammisaaren tuoremehuasema
- Ägräs Distillery
- Fiskarsin Panimo
- Noita Winery
- Kuura Cider
- EKTA panimo
- HALD (käsityöruoka)
- Culinary Team of Finland
- Syö ja juo Raaseporissa
Slow Food-festivaali Fiskarsissa (kuva: Martina Österberg) Ägräs Distillery Fiskarsissa Slow Food-festivaali Fiskarsissa (Kuva: Evi Blomqvist) Slow Food-festivaali Fiskarsissa (kuva: Martina Österberg) Slow Food-festivaali Fiskarsissa (kuva: Evi Blomqvist) REKO-jakelua Tammisaaressa (kuva: Kevin Stewart) “Raaseburgeri” – Raaseporin oma burgeri. Micke Björklund ja Matias Jungar lähiruokaturnauksella. (kuva: Martina Österberg) Suomen kokkimaajoukkue Pumppulahdella (kuva: Eva Tordera)
Viimeksi päivitetty 23.05.2019