Raaseporin kaupungista
1.1.2009 luotiin uusi Raaseporin kaupunki, kun Tammisaari, Karjaa ja Pohja yhdistivät voimavaransa. Kaupunki on saanut nimensä keskiaikaisen Raaseporin linnan mukaan, joka mainitaan ensimmäisen kerran historiallisissa asiakirjoissa vuonna 1378.
Raasepori on Uudenmaan maantieteellisesti laajin kunta. Kaupunki sijaitsee noin 76 kilometriä länteen Helsingistä (Karjaalle) ja noin 111 km kaakkoon Turusta (Tammisaareen).
- Asukkaita: noin 27 200 (2023)
- Kielijakauma: ruotsi 64 %, suomi 30,7 % , muut kielet 5,4 %
- Pinta-ala: 2 354,2 km², josta vesialueita 1 204,84 km²
- Saaria: noin 1 300
- Kesämökkien lukumäärä: noin 6 400
- Yritystoimipaikkojen lukumäärä 2023: 2 873
Ajankohtaiset avainluvut Raaseporin Kuntakortista
Raaseporin kaupunki on ottanut käyttöön MDI Kuntakortti -palvelun, jonka avulla kaupungin tilannekuvatietoja saadaan valmiina visualisoituna pakettina. Kuntakortti on MDI Public Oy:n ja Robonomist Oy:n kunnille tiedolla johtamisen tueksi tarjoama palvelu.
Kuntakortti on toteutettu siten, että robotti hakee, kokoaa ja visualisoi päätöksenteossa olennaisen tiedon seitsemälle teemasivulle joka päivä. Kuntakortti on aina ajan tasalla, ja siihen on koottu keskeisimmät aluekehityksen muuttujat seuraavista teemoista:
- väestö
- vetovoima
- työllisyys
- koulutus ja hyvinvointi
- yritystoiminta sekä
- alue- ja kuntatalous.
Kuntakortissa on aina uusimmat tiedot mukana (kuukausitaso, kvartaalitaso, vuositaso) lähtöaineistojen mahdollistamissa puitteissa. Tietosisällöt päivittyvät automaattisesti tietojen päivittyessä tiedon tuottajien tietokantoihin. Tieto on kaikkien saatavilla ja luettavissa kaupungin verkkosivuilta.
Kuntakortti tarjoaa myös mahdollisuuden verrata Raaseporia kolmeen muuhun kuntaan. Verrokkikuntamme ovat Lohja, Porvoo ja Pietarsaari.
Voit tarkastella Kuntakortteja seuraavien linkkien kautta.
Raaseporin kuntakortti Raaseporin kuntakortti verrokkikunnillaMerkittävimmät työnantajat
Raaseporin kaupungin palveluksessa on päätoimisesti (kokoaikaisesti ja osa-aikaisesti) noin 1300 henkilöä. Henkilöstöstä 85 % on naisia ja 15 % miehiä. Muihin merkittäviin työnantajiin kuuluvat Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue, Fiskars Group ja Uudenmaan prikaati.
Päätöksenteko
Raaseporin valtuustossa on kaudella 2021–2025 43 jäsentä. Lue lisää valtuuston toiminnasta täältä.